sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Altaan sulatus käyntiin.

Eilen 28.4.2012 aloitettiin altaan sulatus Tube XL kamiinalla.

Meidän uima-allas sijaitsee siis ulkona, eikä sitä tyhjennetä kokonaan vedestä talveksi. Joten jäätä oli kertynyt noin 40cm, eli aika paljon.

Ensiksi jäähän kairattiin reikiä jonkin verran ja laitettiin uppopumppu kierrättämään vettä (pumppu oli päällä 5pv), jotta jää sulaisi edes vähän avuksi, eikä kamiinalle jäisi niin paljoa hommaa.

Nyt kun on saatu tarpeeksi sulaa vettä ja vesi saadaan kiertämään suodattimeen, sieltä edelleen kamiinaan ja takaisin altaaseen niin voidaan kamiinaan laittaa tuli.
Tuli siis sytytettiin eilen 7.30 ja valkea sammu 19.30, lämmitysaika siis 12 tuntia, jonka jälkeen altaassa oli vielä jäätä, mutta sitä oli enää alle puolet siitä mitä aloitettiin, veden lämpötila oli +4.2.

Tänään 29.4 tuli sytytettiin 7.15 ja noin kello 12.00 oli jo kaikki jäät sulanut, veden lämpötila oli +7.0, nyt 17.00 lämmitystä jatketaan vielä, veden lämpötila jo +15.5. Eli kohtahan sitä jo uimaan pääseekin.

Nyt vaan täytyy imuroida allas, mitata ph-arvo ja shokkikloorata vesi, sittenhän sitä voisi vaikka jo uiskennella jos siltä tuntuisi. Mutta lämmitystä jatketaan iltaan, katsotaan sitten miltä lämpötila näyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti